THE 5-SECOND TRICK FOR הרמת סינוס

The 5-Second Trick For הרמת סינוס

The 5-Second Trick For הרמת סינוס

Blog Article

  עדכונים»כל מה שחשוב לדעת על הרמת סינוס פתוחה / סגורה כל מה שחשוב לדעת על הרמת סינוס פתוחה / סגורה

עם תום החדרת גרגרי תחליף העצם החלל אליו הוחדרו נסגר והחניכיים מעליו נתפרות. לגוף נדרשים כמה חודשים כדי ליצור רקמת עצם טבעית במקומם של גרגרי תחליף העצם. 

במהלך תקופה זו יכול המתרפא להשתמש בתותבת זמנית או בגשר זמני כפתרון ביניים עד לקבלת השחזור הקבוע.

כמו כן יש להעריך את מצב בריאותו הכללי של המתרפא תוך מתן דגש לחולי סוכרת בלתי מאוזנת ומעשנים כבדים בהם אחוזי ההצלחה של הניתוח נמוכים יותר.

הליך זה מתבצע עבור מטופלים שאינם נמצאו מתאימים לבצע טיפול של השתלת שיניים בגלל שהעצם שלהם לא הייתה רחבה מספיק.

החדרת שתלים במצב זה תפגע בסינוס, ותוביל לכישלון מוחלט של ההשתלה וחשש לסינוסיטיס ודלקות כרוניות. ייתכנו גם סיבוכים קשים יותר, כמו קריסת העצם, חוסר יציבות של השתלים ואף תתכן שאיבת השתל לסינוס, מלווה זיהום ודלקת בסינוס (מצב זה הינו חמור ביותר, ומחייב ניתוח בבית החולים ואישפוז ממושך).

כפי שצוין לעיל, נשירה או עקירה של שן (או שיניים) באזור האחורי של הלסת העליונה גורם לתהליך של ספיגת רקמת עצם שעלול להביא למצב בו אין די מסת עצם בלסת העליונה כדי למקם בה בצורה טובה שתלים דנטליים.

ושוב – כל הנ"ל הוא רק באופן כללי, ויש לבצע צילום סיטי ובדיקה מקצועית לפני ביצוע שתל בכדי להעריך במדוייק את מצב עצם הלסת קרא עוד ואת הקירבה למשל לסינוס בלסת העליונה או לעצב הגדול שעובר בתוך תעלה בלסת התחתונה

ושוב – כל הנ"ל הוא רק באופן כללי, ויש לבצע צילום סיטי ובדיקה מקצועית לפני ביצוע שתל בכדי להעריך במדוייק את מצב עצם הלסת ואת הקירבה למשל לסינוס בלסת העליונה או לעצב הגדול שעובר בתוך תעלה בלסת התחתונה

כמובן שגם כאן הדבר תלוי באיכות המרפאה, בניסיון של הרופאים ובבחירות נכונות ושקולות שלכם של עם מי והיכן לבצע.

במצגות המדיה באתר (תמונות/וידאו) ניתן להחליף תמונות באמצעות מקשי החיצים במקלדת (ימין/שמאל).

בסך הכל עליכם לעבור צילום בכדי שהרופא המטפל יוכל להעריך את הכמות החסרה של העצם – הצילום לוקח יום אחד ולכן לא צפויות לכם התעכבויות מיותרות.

בעקבות הניתוח עשויות להופיע מספר תופעות לוואי, ביניהן נפיחות, דימומים באף או בפה, כאבים ובעיקר אי נוחות שהיא התופעה הנפוצה ביותר. על מנת להתגבר עליהן, רופאים עשויים לתת מרשמים לתרופות להקלה על הכאב, אנטיביוטיקות מסוגים שונים ושטיפות פה המשמידות חיידקים על מנת למנוע דלקות.

בלסת העליונה קיים חלל אוויר המצוי בחלקו האחורי והקרוי הסינוס המקסילרי. חלל זה משתרע מעל לשורשי השיניים מאזור הניב בקדמת הלסת ועד לאזור שן הבינה בקצה הלסת.

Report this page